Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΔΩΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΑΛΑΤΟΖΥΜΗ

   Βασισμένη στην προηγούμενη ανάρτησή μου (Συνταγή αλατοζύμης) και λόγω έλλειψης χρημάτων σκέφτηκα να δοκιμάσω να φτιάξω δωράκια για τα Χριστούγεννα από αλατοζύμη. Σας πληροφορώ ότι οι αποδέκτες ενθουσιάστηκαν!!! Σας παραθέτω λοιπόν παρακάτω τη διαδικασία. Τολμήστε το κι εσείς!!!

Γούρια, μπρελόκ ή ό,τι άλλο θέλετε...

Κολιέ

   Προετοιμάζουμε τη ζύμη σύμφωνα με το άρθρο Συνταγή αλατοζύμης. Παίρνουμε τον πλάστη και πλάθουμε τη ζύμη ώστε να βγει περίπου μισό δάχτυλο πάχος. Παίρνουμε ένα σφηνοπότηρο και κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια. Μετά με τη βοήθεια ενός μαχαιριού σχηματίζουμε το σχέδιο που θέλουμε. Έπειτα παίρνουμε μία οδοντογλυφίδα και την περνάμε στο σημείο που θέλουμε να περάσουμε το κορδόνι μας.
   Τοποθετούμε τα σχέδιά μας σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να σκληρύνουν.
   Εγώ δεν είχα τέμπερα και έτσι τα έβαψα στο τέλος με μανό και αφού στέγνωσαν τα πέρασα με διάφανο μανό για προστασία.
   Περνάτε το κορδόνι και είναι έτοιμα!!!

Σημείωση: Καλύτερα να τα αφήσετε να στεγνώσουν από μόνα τους γιατί άμα φουσκώσουν μετά από κάποιο διάστημα χαλάνε. Βέβαια το χειμώνα αργούν πολύ να στεγνώσουν αλλά το καλοκαίρι στεγνώνουν πολύ γρήγορα και ειδικά αν τα τοποθετήσετε στον ήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου